Προωθούν το εργοστάσιο για να πληρώσουμε 400 εκατ. ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή με επικεφαλή το Δήμαρχο κ. Δημαρά, αξιοποιεί την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπέρ των οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να θησαυρίσουν από την διαχείριση των σκουπιδιών και παραπλανεί τον πατραϊκό λαό.

Ο κ. Δημαράς μαζί με τα στελέχη του ΣΥΝασπισμού και της Δημοκρατικής Αριστεράς, συμφωνούν και προωθούν το κυρίαρχο αίτημα της κυβέρνησης και των ομίλων να γίνει εργοστάσιο στου ΦΛΟΚΑ, από το οποίο τα μεγάλα συμφέροντα θα εισπράξουν περίπου 400 εκατ. ευρώ σε 20 χρόνια. Το τίμημα θα το πληρώσει ο αχαϊκός λαός, θα κληθεί να πληρώσει άλλη μια γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Ζητούν χρηματοδότηση για την εφαρμογή «πιλοτικής» διαχείρισης συστήματος μηχανικού διαχωρισμού και οργανικών στοιχείων και σταθμούς μεταφόρτωσης που θα εγκατασταθούν στην Ξερόλακκα, «τρώνε» το βουνό, παράνομα, χωρίς άδεια από το δασαρχείο. Όλα αυτά κινούνται στην κατεύθυνση διατήρησης της Ξερόλακκκας και όχι στο κλείσιμό της. Αν ήθελαν το κλείσιμο θα το έκαναν, θα έφερναν προ των ευθυνών τους κυβέρνηση-περιφέρεια και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί το κεφάλαιο.

Η κινητοποίησή τους στα διόδια, είναι ένα κακοστημένο σώου. Στην ουσία καλούν τον πατραϊκό λαό να συναινέσει  στο «άρμεγμά» του για δεκαετίες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί την εργατική τάξη και το λαό της Πάτρας, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς, να δώσουν το δικό τους παρών γιατί το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι κοινωνικό και ταξικό ζήτημα. Αφορά την υγεία και το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων. Λύση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων αποτελεί το άμεσο κλείσιμο της Ξερόλακκας και η ανάπλαση του σκουπιδότοπου.

Πρέπει να αναπτυχθεί μαζική λαϊκή πάλη για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και του Δήμου που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να κερδοσκοπούν ακόμα και με τα σκουπίδια.

Να διεκδικήσουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από εθνικό σχέδιο που θα εκπονείται από ενιαίο κρατικό φορέα με βάθρο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης με δημόσιους πόρους και με προτεραιότητες την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, την προώθηση τις ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, την ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμού μεταφόρτωσης, την επιλογή κατάλληλου μίγματος σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας, την κατάλληλη χωροθέτηση των υποδομών με κριτήριο και γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Πάτρα 15 / 03 / 2011

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.