Διαχείριση απορριμμάτων-Δίγλωσση η παράταξη του κ. Δημαρά για την αναγκαιότητα του εργοστασίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με ιδιαίτερη προσοχή παρεμβαίνει στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Δήμου μας αλλά και της Αχαΐας γενικότερα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο τομέα αυτό, με κύριο στόχο την εξασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου, προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος των κατοίκων της πόλης μας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Από τις ενέργειες τους πλήττεται η δημόσια υγεία, υποβαθμίζεται το περιβάλλον, γίνεται αφαίμαξη στο πενιχρό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.

Από αυτή την πορεία δεν εξαιρείται η σημερινή Δημοτική Αρχή. Στην επιστολή που έστειλαν σε εκπροσώπους της κυβέρνησης (Τ. Μπιρμπίλη, Γ. Ραγκούση) διατυπώνουν την άποψη ότι ΄΄το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων του Ν. Αχαΐας δεν θα λειτουργήσει πριν τουλάχιστον μια τετραετία΄΄, ΄΄από πολλές πλευρές  διατυπώνονται ζωηρές επιφυλάξεις και ενστάσεις για την πληρότητα της μελέτης που εκπονήθηκε΄΄.

Η Δημοτική Αρχή ενώ γνωρίζει ότι η επιλογή του εργοστασίου βάζει φραγμό στην ουσιαστική ανακύκλωση υλικών, καθώς όλη πρακτικά η παραγόμενη ποσότητα των οικιακών απορριμμάτων θα δεσμεύεται για καύση, μετά τη βιοξήρανσή τους, άγνωστο που, ή θα θάβεται σε ΧΥΤΑ, στην επιστολή της μιλά για ΄΄πληρότητα μελέτης΄΄ και για χρόνο λειτουργίας τους, όχι ότι είναι κατά της δημιουργίας του εργοστασίου και των επιπτώσεών του.

Ο κ. Δημαράς για λόγους τακτικής, ικανοποίησης στα λόγια και άλλων απόψεων, μιλά και για ανακύκλωση, πατά σε «δύο βάρκες» και ψαρεύει σε «θολά νερά». Ο ίδιος στις συνεδριάσεις τόσο της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας, όσο και της 2ης μιλούσε και μιλά για ΄΄πληρότητα και διαφάνεια της μελέτης΄΄.

Σήμερα είναι αναγκαίο και επείγον να δημιουργηθεί Δημόσιος Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων και να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τις υποδομές (σταθμούς μεταφόρτωσης, δρόμους, αγορά στόλου απορριμματοφόρων, κοντέινερς κλπ) την λειτουργία ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ. Να υποχρεωθεί η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας να κινηθεί σ’αυτή τη κατεύθυνση, να γίνει συνεργασία με τον Δήμο Δυμαίων.

Η διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας βρίσκεται σε οριακό σημείο από χθες. Χρειάζονται καθαρές λύσεις, σαφές και ολοκληρωμένο πλαίσιο όπως αυτό που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πατραϊκός λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του και σ’αυτό το θέμα υπερασπίζοντας λύσεις προς όφελός του και όχι προς όφελος επιχειρηματικών ομίλων.

Πάτρα 02 / 02 / 2011

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.