Δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Πελετίδη για τον τρόπο τέλεσης της τελετής ορκωμοσίας των νεοεκλεγέντων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Πελετίδης σε επικοινωνία του με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κο. Δημαρά του έθεσε το ζήτημα της τελετής της ορκωμοσίας. Συγκεκριμένα, απαίτησε από τον νέο Δήμαρχο η ορκωμοσία να έχει μόνο πολιτικό χαρακτήρα. Να μη μετατραπεί σε θρησκευτική εκδήλωση. Αυτή η στάση μας πηγάζει από την διαχρονική πολιτική θέση μας για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας και του διακριτού ρόλου των πολιτικών δυνάμεων από το θρησκευτικό συναίσθημα. Ο κος Δημαράς επέμεινε ότι πρέπει να τηρηθεί η θρησκευτική ορκωμοσία παρότι ο νόμος δεν προβλέπει αυτή τη διαδικασία.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα παραβρεθούν στην ορκωμοσία και θα ζητήσουν να προστεθεί στα πρακτικά ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού. Αυτό αποτελεί δέσμευση και κριτήριο για την δράση μας εντός και εκτός των οργάνων της τοπικής διοίκησης.

Πάτρα 17 / 12 / 2010

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.