Το θέμα: «της μονιμοποίησης των συμβασιούχων του Δήμου, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους» έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» (Δ.Α.Σ. ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ) σας παρακαλεί να φέρετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως κατεπείγον το θέμα: «της μονιμοποίησης των συμβασιούχων του Δήμου, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους».

Με πρόσχημα την κρίση του συστήματος μπαίνουν στο στόχαστρο οι συμβασιούχοι του Δήμου. Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές απολύουν εργαζομένους που για χρόνια προσφέρουν υπηρεσίες στους Δήμους. Τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν και οι συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων.

Η Παράταξή μας καλεί την απερχόμενη και την επόμενη δημοτική αρχή, αλλά και την κυβέρνηση να κατοχυρώσουν το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, για να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προσφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου, στην κοινωνία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να πάρει θέση ξεκάθαρη υπέρ των εργαζομένων με συμβάσεις, να μην απολυθεί κανείς. Με τους εργαζόμενους πιέζουμε την Κυβέρνηση να μην διωχθούν οι συμβασιούχοι. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να επιτραπεί καμία απόλυση. Είναι απαράδεκτο ότι η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ τελειώνει την θητεία της, χωρίς να έχει μονιμοποιήσει το σύνολο των συμβασιούχων του Δήμου, φοβόμαστε ότι και η νέα δημοτική αρχή θα ακολουθήσει την προηγούμενη σε αντεργατικά μέτρα.

Η Παράταξή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία των εργασιακών σχέσεων και του εισοδήματος των εργαζομένων, κόντρα στην φορομπηξία, στην ανταποδοτικότητα, στην προωθούμενη (και μέσω του «Καλλικράτη») ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών. Θα αγωνισθούμε για παροχή επαρκών ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους δημότες με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Πάτρα 26/11/10