ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεπουλούν “εθελοντικά” την δημόσια υγεία μέσω “Καλλικράτη”

Ο Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα Α. Φούρας και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στη Δυτ. Αχαΐα Α. Παναγιωτόπουλος, κάνουν τα πάντα για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εφαρμογής του αντιλαϊκού «Καλλικράτη»,  στα πλαίσια του οποίου την ευθύνη της Υγείας και της Πρόνοιας θα αναλάβει η Τοπική Διοίκηση. Ο ένας ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας δημοτικού Ιατρείου στην Πάτρα με εθελοντές απλήρωτους γιατρούς, ο  άλλος ανακοίνωσε την «απόσπαση δέσμευσης» από την κυβέρνηση για ίδρυση υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Κάτω Αχαϊά.

Στο όνομα της «ανακούφισης των οικονομικά αδυνάτων και των ηλικιωμένων», της «διασύνδεσης του Δήμου με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», της  «αποκέντρωσης των υπηρεσιών», της «προτεραιότητας στην εξυπηρέτηση των πολιτών»,  κλπ, κάνουν πράξη το βάρβαρο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική της ΕΕ για την υγεία.

Υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τα στελέχη τους και τους λοιπούς ευρωλάγνους. Επιδιώκουν να μειώσουν τις λαϊκές ανάγκες για αποκλειστικά  δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια και να υποβιβάσουν τις απαιτήσεις στο επίπεδο του φτοχωκομείου.

Από τη μια εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν την υγεία, ενισχύουν έμμεσα και άμεσα τους επιχειρηματίες της (Βλέπε αξονικοί τομογράφοι και «Διάγνωση»)  και από την άλλη «χρυσώνουν  το χάπι» με υποβαθμισμένα ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα λειτουργούν με ευθύνη των δήμων και θα χρυσοπληρώνει ο λαός είτε με ακριβά δημοτικά τέλη και φόρους, είτε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο λαός έχει πείρα. Μπορεί να θυμηθεί την κατάντια των κλειστών  κέντρων υγείας του Ε.Σ.Υ. που έστησε το ΠΑΣΟΚ στα χωριά. Να θυμηθεί την κατάντια με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», απλήρωτοι εργαζόμενοι-ανταποδοτικές υπηρεσίες, την κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς και άλλα.

Η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους και να παρέχεται από ενιαίο σύστημα υγείας, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Σε αυτά τα  πλαίσια θα πρέπει να δημιουργηθούν σε κάθε γειτονιά και χωριό κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας με καθημερινή 24ωρη λειτουργία, πλήρως εξοπλισμένα και με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα είναι με καθεστώς μόνιμης και σταθερής δουλειάς, δικαιώματα και ικανοποιητικό μισθό.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμπορευματοποιούν την υγεία. Με τον «Καλλικράτη» ο λαός θα χρυσοπληρώνει, ενώ θα του παρέχονται υποβαθμισμένες δήθεν δωρεάν υπηρεσίες, μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για να διαχειρίζονται την πιο ακραία φτώχεια που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση. Αυτά τάζουν ότι θα κάνουν οι συνδυασμοί τους.

Οι εργαζόμενοι, με την ψήφο και τον αγώνα τους  να αποδυναμώσουν το μαύρο  μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, να μαυρίσουν τους συνδυασμούς τους. Τώρα ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ. Ο λαός να απαντήσει αγωνιστικά.

Υ.Γ. Ερώτηση προς το ΣΥΝ. Το στέλεχος της σημερινής δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ Β. Σαμούρη ανήκει και αυτή στις «ευρύτερες αριστερές δυνάμεις»; Ή μήπως το «έργο» της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ, που θέλει να υπερασπιστεί η κ. Σαμούρη, είναι παρόμοιο με αυτό που επιδιώκει ο ΣΥΝ και ο Γ. Δημαράς;