Κοκορομαχία μεταξύ των δύο συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ Κατσικόπουλου – Δημαρά και της ΝΔ Χριστόπουλου για το πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών

Με αφορμή το επεισόδιο μεταξύ γνωστού ιδιοκτήτη φορτηγών και Αφγανών προσφύγων, επανήλθε με έντονο τρόπο στην επικαιρότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης το πρόβλημα της Προσφυγιάς και των μεταναστών. Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο μεταξύ άλλων δημιουργεί ερωτήματα. Είναι και η κοκορομαχία μεταξύ των δυο συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κατσικόπουλου – Γ.Δημαρά και της ΝΔ, Χριστόπουλου. Οι θέσεις όλων καλλιεργούν την ξενοφοβία και το ρατσισμό, κρύβουν την αιτία του προβλήματος, καλύπτουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ – των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στην Παλαιστίνη και στη Σομαλία που συμμετέχει ενεργά η χώρα μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Αυτά οξύνουν το πρόβλημα, όπως και η αστυνομοκρατία στο λιμάνι, οδηγώντας τους πρόσφυγες στα νύχια των δουλεμπόρων. Πρόβλημα είναι η FRONTEX, οι οδηγίες της Ε.Ε. που δημιουργούν καταυλισμούς-φυλακές, περιορίζουν το δικαίωμα πολιτικού ασύλου και οδηγούν στην επαναπροώθηση τους κατατρεγμένους, θύματα του ιμπεριαλισμού.

Είναι γενικότερο πολιτικό ζήτημα και η αντιμετώπισή του απαιτεί πρώτα και κύρια απειθαρχία στην Ε.Ε. και να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, πολιτικό άσυλο και χώροι υποδοχής σε όλους τους πρόσφυγες. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν θα φαινόμενα εξαθλίωσης και των άθλιων καταυλισμών.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι συνδυασμοί τους, έχουν έναν επιπλέον στόχο: ενόψει των εκλογών να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και το λαό από το να γίνει η αντιπαράθεση για το μνημόνιο, τον «Καλλικράτη» και τα αντιλαϊκά μέτρα. Να «φορτώσουν» στους μετανάστες την ευθύνη και όλα τα «κακά» που αντιμετωπίζουν οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες.

Είναι επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα.

Επίσης, αυτό το παιχνίδι προσπαθεί να παίξει εδώ και μέρες το ΛΑΟΣ και οι υποψήφιοί του.

Είναι φανερό ότι διάφοροι μηχανισμοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το αμφίβολο επεισόδιο, για να αποπροσανατολίσουν και να καλλιεργήσουν κλίμα, βολικό για την κυβέρνηση, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τους συνδυασμούς τους.

Ο λαός χρειάζεται να επαγρυπνεί. Η καταστολή και η βία δεν έχει στόχο μόνο τους πρόσφυγες, αλλά τους εργαζόμενους. Να απαντήσει στις εκλογές καταδικάζοντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, να μαυρίσει τους συνδυασμούς τους. Να ψηφίσει «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.