Οι εργαζόμενοι της “Μηχανικής” στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου

Έπειτα από παρέμβαση της ΔΑΣ – Πάτρα Μπροστά αντιπροσωπεία των απλήρωτων εργαζομένων της «Μηχανικής» που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, μαζί με τον Ανδρέα Αντωνόπουλο επισκέφτηκαν διαδοχικά το Νομάρχη Αχαΐας και τον Δήμαρχο της Πάτρας, ζητώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους απεργούς.

Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο έργο έχει καθοριστική σημασία για την πόλη. Η εταιρεία επιδοτείται από το κράτος και οι αρμόδιοι μέχρι σήμερα κάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο», ενώ οι «εκπρόσωποι» του ΕΚ Πάτρας εμφανίζονται ως υπάλληλοι της «Μηχανικής» καλώντας τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά.

Ο Νομάρχης απουσίαζε. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αντινομάρχη Νίκο Γασπαρινάτο, ο οποίος είπε ότι «οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο» κι από Δευτέρα θα θέσει το ζήτημα στο Νομάρχη!

Στο αίτημα των εργαζομένων για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ο αντινομάρχης Οικονομικών είπε ότι «δεν έχουμε λεφτά, ούτε για να πληρώσουμε τους υπάλληλους της Νομαρχίας»!

Ο Δήμαρχος της Πάτρας κ.Φούρας πήρε τηλέφωνο στον Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ όπου και μας ενημέρωσε ότι έχει δοθεί κονδύλι 115 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία για την μισθοδοσία. Χρήματα όμως που πληρώνει το κράτος χωρίς να υπάρχει καμιά διασφάλιση ότι θα φθάσουν στα χέρια των εργαζομένων οι οποίοι δούλευαν απλήρωτοι όλο αυτό το διάστημα.

Στο ζήτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ο Δήμαρχος είπε ότι «δεν έχουμε ούτε για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του Δήμου»!

Το ερώτημα είναι τότε πώς υπάρχουν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να έρχονται στην Πάτρα οι Ρουβάδες; Και στο κάτω κάτω της γραφής αν η εταιρεία είναι αφερέγγυα γιατί την επέλεξαν; Γιατί συνεχίζουν να της χαρίζουν δημόσια έργα; Και σε τελική ανάλυση τι χρειάζονται αυτές οι κρατικοδίαιτες και επιδοτούμενες εταιρείες για την κατασκευή των έργων;

Οι καλοπληρωμένοι δημοτικοί και νομαρχιακοί άρχοντες κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να καλύψουν την «Μηχανική». Η εταιρεία έχει 17 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη μόνο στο Α 9μηνο του 2009, 170% πάνω από το 2008.

Παίζουν πινγκ πονγκ τις ευθύνες τους, όπως και ο περιφερειάρχης.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές.

Δήμαρχος, Νομάρχης, Περιφερειάρχης, κυβέρνηση, είναι υπεύθυνοι για τη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων και φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για ότι μπορεί να επακολουθήσει. Υπάρχουν εργαζόμενοι που γίνεται έξωση από το σπίτι τους, αλλά τέλος πάντων δεν μπορεί αυτοί οι καλοπληρωμένοι «πολιτικοί» να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο σαν ζητιάνους.