Ο ρόλος της πλειοψηφίας της Επιτροπής Σχεδίου Πόλεως Πατρών στην οικοπεδοποίηση ελεύθερων χώρων

Η Δ.Α.Σ. «Πάτρα  Μπροστά» καταγγέλει την Δημοτική Αρχή του κ.Φούρα για τον αδιάκοπα συνεχιζόμενο σφαγιασμό των προβλεπόμενων από το Σχέδιο Πόλεως πλατειών και κοινωφελών χώρων.

Η Δημοτική Αρχή έχει μετατρέψει τον ρόλο της Επιτροπής Πολεοδομικού Σχεδιασμού και υπερασπιστή και εγγυητή του Σχεδίου Πόλεως σε διαχειριστή και προωθητή της καθολικής τσιμεντοποίησης  της Πάτρας.

Ήδη εκατοντάδες στρέμματα προβλεπόμενα για κοινόχρηστη και κοινωφελή χρήση έχουν οικοπεδοποιηθεί, ενώ εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις πρόκειται να εκδοθούν, που τινάζουν κυριολεκτικά στον αέρα την ύπαρξη ελεύθερων χώρων ακόμη και δρόμων. Σε ελάχιστα χρόνια όχι μόνο θα έχουν οικοπεδοποιηθεί 500 στρέμματα πλατειών, αλλά και ανάλογοι δρόμοι και κοινωφελείς χώροι.

Η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, που κατά τα άλλα ευαγγελίζονται την «πράσινη» ανάπτυξη, όπως και η παράταξη της ΝΔ, εγκληματούν χρόνια τώρα σε βάρος της πόλης, και όχι μόνο δεν διεκδικούν από τις κυβερνήσεις τα απαραίτητα κονδύλια για αγορά κοινόχρηστων χώρων, αλλά με την χοντροπετσιά που τους χαρακτηρίζει έχουν «ξεχάσει» να πράξουν το παραμικρό. Χαρακτηριστικά η Δημοτική Αρχή του κ.Φούρα ενώ έχει «φεσώσει» τον Πατραϊκό λαό ήδη με 20 εκατ. € δάνεια από τράπεζες από τα χρήματα αυτά δεν έχει αγοράσει ούτε έναν από τους εκατοντάδες χώρους που χάνονται.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Πολεοδομικού Σχεδιασμού ασχολούνται μόνο με σφαγιασμό των ελεύθερων χώρων όπως π.χ. η προσεχής. Συγκεκριμένα:

1.     Στην έξω Αγυιά.

2.     Στον Άγιο Παντελεήμονα Προάστιο.

3.     Στα Συχαινά (χάνεται χώρος παιδικού σταθμού).

4.     Στο Ψαροφάϊ.

5.     Στην Εγλυκάδα.

6.     Στο Μπεγουλάκι.

Είναι μάλιστα τόσο προκλητική η στάση των παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ώστε οι πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων έχουν φτάσει στο να συναινούν ανοικτά στα εγκλήματα σε βάρος των περιοχών τους, ενώ ορισμένοι σύλλογοι των γειτονιών δεν αντιδρούν καθόλου, είτε διότι δεν ενημερώνονται από τον Φούρα ή αν είναι «παράγοντες» του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να χαλάσουν την εικόνα της Δημοτικής Αρχής.

Καλούμε τον Πατραϊκό λαό, την νεολαία, τους γονείς, να οργανώσουν παντού δυναμικές διαμαρτυρίες για το θέμα των ελεύθερων χώρων.

Να σαρώσουν κυριολεκτικά τις πολιτικές δυνάμεις που δεν του στερούν μόνο το μεροκάματο και την σύνταξη, αλλά και την ελάχιστη δυνατότητα να χαρούν λίγο πράσινο τα παιδιά μας.