Για τη στήριξη Δημαρά από το ΣΥΝ

Η απόφαση του ΣΥΝ να στηρίξει τον «ανεξάρτητο» – ανεπίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γ. Δημαρά, μόνο ένα πράγμα αποδεικνύει: ότι δεν έχουν διαφορές με την πολιτική και στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Απλά θέλουν να εμφανισθούν καλύτεροι διαχειριστές, στολίζοντας το λόγο τους με αριστερή ορολογία.

Ο Δημαράς είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κάτι που ποτέ δεν αρνήθηκε. Συγκαταλέγεται στο πολιτικό προσωπικό της Πάτρας που έχει ταχθεί με έργα και θέσεις με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και του συστήματος.

Είναι γνωστός και από τη στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η παράταξή του στήριξε όλες εκείνες τις επιλογές που σφαγιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ανοίγουν το δρόμο στην επιχειρηματική εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων και του «φιλέτου» της  παραλιακής ζώνης.  Την κατασκευή του εθνικού δικτύου με αυτοχρηματοδότηση και το χαράτσωμα με τα διόδια, την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), το χαράτσωμα των παρκόμετρων, την ύπαρξη τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Με αυτή την πολιτική δεν είναι τυχαίο που απουσίαζε από όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης, αλλά  και όταν εμφανιζόταν, πήγαινε  χέρι-  χέρι με τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το ίδιο αλλώστε έκανε και ο ΣΥΝ.

Ο πρόθυμος, όπως δήλωνε, να λάβει τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  τελικά κατάφερε να αποσπάσει τη στήριξη από τους εναπομείναντες του ΣΥΝ, μετά από τους «πρώην» της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και μια σειρά γνωστά στελέχη του  ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στελέχη που ούτε κατά διάνοια δεν καλούν σε καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή ακόμα του μνημονίου. Άλλωστε η «Δημοκρατική Αριστερά» στηρίζει συνειδητά τους συνδυασμούς που υποστηρίζουν τον «Καλλικράτη» και την εφαρμογή του, υποστηρίζοντας  ακόμα και κοινούς υποψηφίους με το ΠΑΣΟΚ.

Οι προϋποθέσεις στήριξης που έθεσε ο ΣΥΝ μόνο σαν «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» μπορούν να θεωρηθούν. Είναι γνωστό ότι οι θέσεις του Δημαρά και των συμβούλων του ΣΥΝ για το μνημόνιο και τον «Καλλικράτη» δεν εκφράζουν πραγματική αντίθεση αλλά ανέξοδη κριτική για τον τρόπο διαχείρισης. Επί της ουσίας ήταν και είναι στην ίδια αντιλαϊκή γραμμή με τον  «Καλλικράτη» και την ΕΕ. Αποκαλυπτικό είναι το ψήφισμα της 19/5/2010 που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου προσπερνούν τις ευθύνες πολιτικών δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ –ΛΑΟΣ), κεφαλαίου, ΕΕ, οικονομικού συστήματος και μιλούν για το κακό πολιτικό μοντέλο και τα κακά πρόσωπα που έφεραν τους εργαζόμενους στην δεινή κατάσταση που είναι σήμερα.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγω να μαυρίσουν το αντιλαϊκό μπλοκ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ, να εγκαταλείψουν τους συνδυασμούς τους, επίσημους – ανεπίσημους – ανεξάρτητους.  Να προσπεράσουν αναχώματα όπως ο ΣΥΝ. Τώρα να δώσουν το μήνυμα της λαϊκής αντεπίθεσης στηρίζοντας την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που στηρίζει το ΚΚΕ και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.