Απολύσεις στο Patra TV

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού ΠΑΤΡΑ ΤV  για λειτουργία του σταθμού και σταθερή εργασία.

Το κοινωνικό σύστημα στο οποίο ζούμε η «ελεύθερη αγορά» δίνει το δικαίωμα στον εφοπλιστή κ.Πολέμη να αποφασίζει για την ζωή των εργαζομένων. Όσο του ήταν «χρήσιμοι» τους είχε στην υπηρεσία του, όταν τα συμφέροντα και οι επιλογές του αλλάζουν, οι εργαζόμενοι γι’ αυτόν είναι κάτι ασήμαντο.

Η περιπέτεια των εργαζομένων στο τηλεοπτικό σταθμό ΠΑΤΡΑ ΤV έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Είναι καιρός οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αυτοί που παράγουν τα πάντα αντί να έχουν σταθερή εργασία με δικαιώματα, ζουν σε ανασφάλεια και σε πλήρη εξάρτηση απ’ αυτούς που ζουν απ’ τον ιδρώτα τους.

Λύση υπάρχει. Απαιτείται η δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων, ώστε κυρίαρχοι στην κοινωνικοπολιτική ζωή να είναι οι παραγωγοί του πλούτου και αυτοί που «παρασιτούν» από την εργασία τους να πάνε στο περιθώριο.

Οι υποκριτές που  δημιουργούν τις πολιτικές προϋποθέσεις κυριαρχίας της Πλουτοκρατίας, δεν μπορούν να συμπαρασταθούν τους υπό απόλυση εργαζόμενους. Είναι μέρος του προβλήματος. Αυτοί νομοθετούν και επιτρέπουν τους «Πολέμηδες» να αλωνίζουν, να θεωρούν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος, που αφού τους πάρουν αυτό που θέλουν μετά τους στέλνουν στην ανεργία και στο περιθώριο.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους, ενάντια στην αιτία, που δημιουργεί το πρόβλημα, μπορούν να έχουν και άμεσα αποτελέσματα, να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας. Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος, εμείς θα είμαστε δίπλα τους.