Υπερκατάστημα νέο στην περιοχή Carrefour και οι Δημοτικές Παρατάξεις

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν στην κατασκευή ενός ακόμη εμπορικού υπερκαταστήματος στην Πάτρα. Θα μπει ένα ακόμη λιθαράκι στην καταστροφή των μικρομεσαίων της πόλης μας.

Οι δυνάμεις αυτές θωράκισαν θεσμικά με νόμους τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Σε τοπικό επίπεδο διευκόλυναν και διευκολύνουν με κάθε τρόπο την κυριαρχία τους. Χαρακτηριστικά οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και η παράταξη Δημαρά ψήφισαν πρόσφατα την νέα Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Πάτρας σύμφωνα με την οποία πολλές εκατοντάδες στρέμματα σε διάφορες περιοχές της πόλης μεταξύ των οποίων και η περιοχή Carrefour, χαρακτηρίζονται ως επιχειρηματικές ζώνες, με δυνατότητες τεράστιας δόμησης και χωρίς περιορισμούς για μεγάλα πολυκαταστήματα, ακριβώς σ’ αυτήν την περιοχή που χθες δήλωσαν αποχή. Υπάρχει μεγαλύτερο μέγεθος πολιτικής υποκρισίας απ’ αυτή που παρουσιάζει ο κ. Φούρας;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη της ΝΔ με σαφήνεια τοποθετήθηκε υπέρ της λειτουργίας των υπερκαταστημάτων. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, του κ. Φούρα, προσπάθησε να εμφανισθεί διπρόσωπη ως ΙΑΝΟΣ, και με τα υπερκαταστήματα και με τους μικρομεσαίους.

Με τον νου του στραμμένο προς τις εκλογές που έρχονται ο κ. Φούρας  εμφανίζεται ως «πονηρούλης». Στην Βουλή ως βουλευτής μαζί με τον κ.Κατσικόπουλο ψήφιζαν τον νόμο που ευνοεί την εγκατάσταση και κυριαρχία των πολυκαταστημάτων. Συμφωνούν, διαμορφώνουν και υλοποιούν την πολιτική που ευνοεί την κυριαρχία των μονοπωλίων. Σήμερα αποδεικνύουν και το ηθικό τους ανάστημα όταν υποκρινόμενοι, προσπαθούν να εμφανισθούν και ως «φίλοι» των μικρομεσαίων. Νομίζουν ότι οι μικρομεσαίοι ξέχασαν την σκανδαλώδη στάση τους στη λειτουργία του υπερκαταστήματος στο Carrefour – Μαρινόπουλο. Και τις διευκολύνσεις που προσέφεραν στο σύνολο των υπερκαταστημάτων της πόλης μας.

Οι μικρομεσαίοι οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα. Με την πολιτική που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα διογκώνονται, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι θα καταστραφούν.

Υπάρχει διέξοδος, χρειάζεται η συμμαχία των μικρομεσαίων με τους εργαζόμενους και τους αγρότες για να γίνει αλλαγή πολιτικών συσχετισμών σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο, για να εφαρμοστεί πολιτική κατά των μονοπωλιακών ομίλων και υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.