Ο Δανεισμός του Δήμου Πατρέων και η άρνηση διεκδίκησης πόρων από την κυβέρνηση

Η πόλη μας παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα στην αποχέτευση λυμάτων και ομβρίων, στον τομέα ύδρευσης, στην διαχείρηση λυματολάσπης. Προβλήματα που κάνουν δύσκολη την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας. Η προστασία του περιβάλλοντος, η απόδοση καθαρής θάλασσας στους Πατρινούς εξακολουθεί να είναι ζητούμενο.

Για χρόνια απαιτούμε την ολοκλήρωση των βασικών έργων αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη. Ο Κος Φούρας και σε αυτόν τον τομέα, αποδεικνύεται παρατηρητής. Υπόσχεται στους κατοίκους αλλά δεν εξασφαλίζει την χρηματοδότηση των έργων. Συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της ΝΔ χθές, που δεν εξασφαλίζει την επίλυση λαϊκών αναγκών, όπως της αποχέτευσης. Για τους Κυβερνώντες τα έσοδα του ελληνικού κράτους, που προέρχονται από την άγρια φορολόγηση των εργαζομένων, πρέπει να πάνε στους επιχειρηματίες, μέσω του αναπτυξιακού νόμου για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ μόνο των κερδών τους και ΟΧΙ για την άμεση δημιουργία στοιχειωδών  βασικών υποδομών  (αποχέτευση κ.λ.π).

Ο Κος Φούρας και η παράταξή του, αγωνιώντας  για το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, «τρέχει» να παρουσιάσει «έργο» παίρνει το ένα δάνειο μετά το άλλο. Είναι αδίστακτος μπροστά στο ατομικό και κομματικό  του συμφέρον, υποθηκεύει το μέλλον της πόλης μας. Μετά το δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ για ασφαλτόστρωση δρόμων, 2,5 εκατ. για απορριμματοφόρα, 4 εκατ. για λειτουργικές ανάγκες, προχωρά τώρα σε νέο δανεισμό 9.800.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΠ. Σε μια τριετία τα δάνεια των 25.800.000 ευρώ  προστίθενται στα 11 εκατ. των προηγούμενων χρόνων.

Αυτοί που «φέσωσαν» τον Ελληνικό λαό  με δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας και σήμερα κατακρεουργούν τους εργαζόμενους, μειώνοντας μισθούς, βιοτικό επίπεδο, δικαιώματα, εν ονόματι της προστασίας της πατρίδας! συνεχίζουν το έργο τους.

Το ΠΑΣΟΚ του Κου Παπανδρέου αποδεικνύεται βαθειά υποκριτικό. Ο Κος Φούρας ως στέλεχος αυτού του κόμματος, οδηγεί την πόλη μας στα ίδια μονοπάτια, υποθηκεύει το μέλλον της.

Η χρηματοδότηση βασικών έργων αποχέτευσης  μπορεί να εξασφαλισθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την κυβέρνηση  ΣΗΜΕΡΑ, είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Χαρακτηριστικά  μπορεί να παίρνει 40 εκατ. ευρώ επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ο επιχειρηματίας που θέλει να κάνει το αυτοκινητοδρόμιο για την «ανάπτυξή του»! και για τα έργα αποχέτευσης της πόλης μας να κάνουμε ΔΑΝΕΙΑ!

Ο Κος Φούρας εξανέμισε μέσα σε τρία χρόνια 17 εκατομμύρια ευρώ ταμιακά διαθέσιμα που παρέλαβε, προχωρά σε δανεισμό, και κάλυψη των βασικών αναγκών δεν έχουμε.

Ο πατραϊκός λαός θα κληθεί να πληρώνει τεράστια τιμολόγια νερού, αυξημένα ανταποδοτικά τέλη, γιατί τα δάνεια με τα τοκοχρεολύσια δεν θα τα πληρώσει ο Κος Φούρας, αλλά οι εργαζόμενοι αυτής της πόλης. Οδηγούν την ΔΕΥΑΠ σε αδιέξοδα, επιθυμούν την ιδιωτικοποίησή της, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενά τους.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση  η αντίδραση στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος για τους Πατρινούς. Απαιτείται αλλαγή συσχετισμού δύναμης. Η ΔΕΥΑΠ να γίνει  Δημοτική  υπηρεσία. Άμεσα διεκδικούμε από την κυβέρνηση την χρηματοδότηση  των βασικών έργων αποχέτευσης λυμάτων για τις περιοχές της πόλης μας που το στερούνται.