Η παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος και η υποκρισία της κυβέρνησης και των τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ

Οι υποκριτές ξαναθυμήθηκαν το Περιβάλλον. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο κ. Φούρας και ο κ. Κατσικόπουλος, η  κ. Υπουργός Μπιρμπίλη μαζί  με το σύνολο των κυβερνώντων σημερινών και χθεσινών, άδραξαν την ευκαιρία να διατυμπανίσουν τη….. φιλοπεριβαλλοντική τους δράση.

Ανερυθρίαστα, αυτοί που συνεχίζουν τον σφαγιασμό των προβλεπόμενων από το σχέδιο πόλεως πλατεών και κοινωφελών χώρων, αυτοί που παραχωρούν την παραλιακή ζώνη για εκμετάλλευση, αυτοί που μετατρέπουν τον φυσικό πλούτο σε κέρδη των μεγάλων και μικρότερων συμφερόντων, αυτοί που λόγο της άθλιας αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό και κυβερνητικό επίπεδο δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει ούτε καν το αποχετευτικό δίκτυο, και δεν μπορούν να διαχειρισθούν τη λυματολάσπη του βιολογικού, μασκαρεύονται και παρουσιάζονται ως αγωνιούντες για την τύχη του περιβάλλοντος.

Ενώ ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακα από καιρό έχει κορεσθεί και αποτελεί μια επικίνδυνη να εκραγεί τοξική βόμβα, τα «σαϊνια» του δικομματισμού δεν «καταλαβαίνουν» τίποτα! Παράλληλα με τα μέτρα της κυβέρνησης που διαλύουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, τρέχουν να εγκαταστήσουν την «ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στο ΧΥΤΑ του ΦΛΟΚΑ που θα προχωρήσει σε οικονομική αφαίμαξη των πατρινών για δεκαετίες,  κτίζουν ένα πανάκριβο και  άχρηστο Εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Αν και ξέρουν ότι υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, χωρίς κατασπατάληση πολύτιμων οικονομικών πόρων και με επαρκή προστασία του περιβάλλοντος, επισπεύδουν (γιατί άραγε;)

Επίσης τα χρόνια περνούν και οι βιομηχανίες οινοποιίας στις νότιες συνοικίες με τις πλάτες των κου Φούρα – κου Κατσικόπουλου συνεχίζουν να τρώνε τα σωθικά των κατοίκων της περιοχής.

Κυκλοφοριακό, ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση, οπτική ρύπανση επιβάρυνση από ηλεκτρομαγνητικά πεδία (καλώδια, κεραίες) μας επιβαρύνουν συνεχώς. Η διαχείριση των υδάτινων πόρων επ’ ωφέλεια του λαού είναι μακριά από τις αντιλήψεις τους.

Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που με την πολιτική τους τα δημιούργησαν.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται ριζικές ανατροπές και λαϊκή εξουσία, που μαζί με το λαϊκό κίνημα θα καταργήσουν τα μεγάλα συμφέροντα, που βυσσοδομούν  σε βάρος του λαού. Χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή που θα σχεδιάζει και θα διεκδικεί τις απαιτούμενες μεγάλες και μικρότερες παρεμβάσεις  για να βελτιώσει ριζικά το περιβάλλον, της τόσο περιβαλλοντικά, άδικα, υποβαθμισμένης Πάτρας.