Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας: Όργανα εγκλωβισμού και χειραγώγησης

Η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ με την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών τους συμμάχων (Φλωράτου- Δημαρά) προωθεί την υλοποίηση του νομοσχεδίου της ΝΔ που ψηφίστηκε και από το ΠΑΣΟΚ το Φλεβάρη του 2006 και αφορά τα «Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας».

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται λένε για τα προβλήματα της νεολαίας και επιθυμούν το καλό τους…Έχουν λένε δημοκρατική… ευαισθησία και επιθυμούν την συμμετοχή τους στα κοινά.

Όλα αυτά θα τα κάνουν αυτοί που ασκούσαν και ασκούν εξουσία και έχουν γεμίσει την Ελλάδα και την πόλη μας με ανέργους, με επιστήμονες που τα πτυχία τους δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Θα τα κάνουν αυτοί που με χίλιους τρόπους οδηγούν την νεολαία στην ατομική λύση. Αυτοί που έχουν συσσωρεύσει μύρια όσα προβλήματα και στερούν την ευτυχία της νεολαίας μας.

Τα τοπικά συμβούλια νεολαίας κατά την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς «θα επιχειρούν μεθοδικά και ακομμάτιστα να δώσουν στην νεολαία την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην δημόσια ζωή».

«Ακομμάτιστα» θέλουν να μας πείσουν, πως σημαίνει ελεύθερα και χωρίς δεσμεύσεις. Στόχος τους είναι το ακριβώς αντίθετο: Ο περιορισμός της σκέψης της νεολαίας στη λογική του δικομματισμού, της ΕΕ και της ολιγαρχίας του πλούτου.

Θα ασχολούνται με τα τοπικά προβλήματα. Θέλουν η νεολαία να περιορίζει τα «οράματά» της εντός των τοπικών ορίων. Γιατί τα πραγματικά της οράματα απαιτούν γενικότερες ρήξεις και συγκρούσεις. Τους βολεύει να μην οδηγείται στο συμπέρασμα πως η γενικότερη πολιτική και οι εκφραστές της είναι υπεύθυνοι για οποιοδήποτε ζήτημα.

Οι «εκλογές διενεργούνται με άμεση και μυστική ψηφοφορία με ενιαία ψηφοδέλτια». Θα ψηφίζονται δηλαδή πρόσωπα και όχι πολιτικές θέσεις.

Ο πρόεδρος του Τ.Σ.Ν. συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και «έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του για θέματα σχετικά με τα ενδιαφέροντα των νέων της περιοχής του». Ακόμη και σ’ αυτό το επίπεδο θέλουν τους νέους « απ’ έξω ». Και φυσικά στα ενδιαφέροντα των νέων δεν εννοούν την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανταποδοτικότητα σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δήμου.

Για όλο αυτό το εγχείρημα θα δαπανώνται περίπου 3,6 εκατ.€ τον χρόνο, τα οποία θα δίνονται στους Δήμους από τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας.

Όλα αυτά σε μια κατεύθυνση να κάνουν τους νέους συμμέτοχους και συνένοχους στην διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλο το εγχείρημα θα έχει πανελλαδική οργάνωση για να επικυρώνεται με τον καλύτερο τρόπο η αντιλαϊκή τους πολιτική, που έμπρακτα την έχουν αποδείξει.

Οι νέοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα τους. Πρέπει να στείλουν χαιρετίσματα στην εξουσία τους. Έχουν τρόπους και μέσα να εκφραστούν και δεν χρειάζονται τέτοια συμβούλια, όργανα χειραγώγησης και ενσωμάτωσης. Δεν τους αρμόζει ο ρόλος της «γλάστρας».

Δεν είναι τυχαίο ότι στην προσπάθειά τους να ελέγξουν πλήρως τη συνείδηση της νεολαίας, δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα για πολιτικές νεολαίες, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και τόσους άλλους μαζικούς φορείς της νεολαίας.

Η προσπάθειά τους πρέπει να πέσει στο κενό. Πρέπει να βρει την σφοδρή αντίδραση του λαού και της νεολαίας. Οι νέοι πρέπει να συσπειρωθούν και να αναπτύξουν  διεκδικητική πάλη ενάντια στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όσο και τους εκλεκτούς τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η χειραφέτηση της νεολαίας και η μαζική της δράση προϋποθέτει τον απεγκλωβισμό της από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία

“ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Πάτρα 27/02/07