Οι προτάσεις της Δ.Α.Σ. “Πάτρα Μπροστά” για την επίλυση των προβλημάτων του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου “ΜΕΡΙΜΝΑ”

Δυστυχώς η συγκρότηση της κοινωνίας μας, επιτρέπει σε κυβερνήσεις σαν αυτές που γνώρισε ο τόπος μας την φροντίδα των παιδιών με ειδικές ανάγκες να την έχουν στο περιθώριο, εμπορευματοποιούν την υγεία και την πρόνοια, προωθούν την παράδοση τους σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στον «εθελοντισμό». Τα τεράστια προβλήματα αυτών των παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους δεν τους απασχολούν λόγω «κόστους». Ότι έχει να κάνει με την Πρόνοια, τις κοινωνικές παροχές είναι στο περιθώριο και τώρα μέσω του Καλλικράτη τα προωθούν στους δήμους..

Αυτό που τους απασχολεί είναι η ευτυχία των ολίγων, που τους δίνει βέβαια και τα οφέλη, μέσω «μίζας», παροχών κ.λ.π.

Αφού δεν τους λύνουν τα προβλήματα, αφού δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, αφού δεν καλύπτουν την πλήρη χρηματοδότηση όπως στο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΡΙΜΝΑ» τι μένει;

Μένουν τα καλά λόγια «Αναγνωρίζουμε την προσφορά σας», «κατανοούμε τις ανάγκες των παιδιών», «θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε», «θα εξετάσουμε με συμπάθεια το πρόβλημά σας», «θα σας στηρίξουμε». ΛΟΓΙΑ! ΜΠΛΑ! ΜΠΛΑ!

Αυτή είναι η στάση των κυβερνώντων σημερινών, χθεσινών, προχθεσινών. Αυτή είναι και η στάση Δημοτικών, Νομαρχιακών Αρχών σημερινών, χθεσινών, προχθεσινών. Φουσκώνουν με καμάρη επειδή γέμισαν μια φορά τη δεξαμενή του ιδρύματος με πετρέλαιο, την άλλη επειδή έδωσαν ένα βοήθημα, διπλάσιο απ’ ότι έδωσαν για την κάθε φορά εκδήλωση ονοματοθεσίας μιας πλατείας!

Όταν ένα κοινωνικό σύστημα, με την πολιτική του εκπροσώπηση (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι σήμερα) δεν μπορεί να διασφαλίσει την λειτουργία προνοιακών υποδομών για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, όταν δεν μπορεί να εξασφαλίσει υγιή διαβίωση, εργασία σε όσους μπορούν, χρειάζεται η διατήρησή τους;

Κατά την δική μας άποψη είναι καιρός να μπουν τα πάντα κάτω από μία νέα θεώρηση. Διατηρούμε ότι ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και των ατόμων με ειδικές ανάγκες  και του συνόλου των εργαζομένων.

Στέλνουμε στο σπίτι τους όσους υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων, μαζί με τους ολίγους. Αυτοί είναι που μπαίνουν εμπόδιο να λυθούν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη προβλήματα όπως αυτό της ΜΕΡΙΜΝΑΣ.

Ο λαός μας δεν έχει καμία ανάγκη από την φιλανθρωπίας τους, την «καλοσύνη» τους. Αυτός εργάζεται και οικοδομεί την πατρίδα μας και δικαιούται τα πάντα.

  • Άμεσα το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ» πρέπει να

ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα πρόνοιας, να αναβαθμίσει και να εξασφαλισθεί η πλήρη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σύνολο των αναγκών του.

  • Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και

να τους εξασφαλιστεί το δικαίωμα σε σταθερή, μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα.

  • Να δοθεί άμεσα επαρκής οικονομική βοήθεια για την λειτουργία του.
  • Ο Δήμος Πατρέων να δώσει τη μέγιστη οικονομική βοήθεια που μπορεί,

κάνοντας περικοπές στις «γιορτές» και τα «πανηγύρια».

Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία

«ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Πάτρα 16/06/2010

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.