Κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό των μικρομεσαίων Ε.Β.Ε.

Η αδίσταχτη συμμαχία κυβέρνησης και τρόϊκας για την μόνη ανάπτυξη που ενδιαφέρονται είναι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, παίρνουν μέτρα για να φτηναίνουν την εργατική δύναμη, καταστρέφουν τους αυτοαπασχολούμενους.

Ειδικές επισημάνσεις και επεξεργασίες ετοιμάζουν απέναντι στους μικρούς Ε.Β.Ε.. Το κλιμάκιο της «τρόικας» στις αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ βάζει ζήτημα για το «μεγάλο αριθμό από τις μικρές επιχειρήσεις που σήμερα δραστηριοποιούνται στη χώρα». Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν και με την κυβέρνηση να συμφωνεί μαζί τους η τέτοια διασπορά συνιστά ελληνική ιδιαιτερότητα, βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα άλλα κράτη της Ε.Ε. και ακόμη ότι στέκεται εμπόδιο στην ενίσχυση του βαθμού «ανταγωνιστικότητας»! Με στόχο την «άρση των αντικινήτρων» που αφορούν τη μεγέθυνση των επιχειρήσεων – τη συγκέντρωση δηλαδή κλάδων και δραστηριοτήτων σε μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα – ετοιμάζουν τις παραπέρα «επεξεργασίες» τους με πρώτο βήμα τη σύνταξη ειδικής μελέτης. Απόλυτα φανερό είναι ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου για τους μικροεπαγγελματίες δείχνει και την πόρτα εξόδου από την «ελεύθερη αγορά».

Για να σταματήσει η καταστροφή και να ανοίξει πραγματικά ο δρόμος της ανάπτυξης σε όφελος του λαού, χρειάζεται άμεσα να διαμορφώσει τη δική του αντιμονοπωλιακή συμμαχία. Μόνο έτσι θα μπει φρένο στον κατήφορο. Η ιερή συμμαχία κυβέρνησης-κεφαλαίου που δείχνει τα δόντια της καθημερινά, μπορεί να αντιμετωπιστεί με χτίσιμο ανάλογου αντίπαλου δέους. Για να μη περάσει η βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, οι μικρομεσαίοι πρέπει να δώσουν δύναμη στην «Λαϊκή Συσπείρωση». Είναι εφικτό με τη δράση μας και τους αγώνες μας να δυσκολέψουμε την ουσιαστική επιβολή των μέτρων, να ανοίξουμε την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, της Λαϊκής Οικονομίας που θα σχεδιάζει με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και στα πλαίσια αυτά θα συνενώνει σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς τους αυταπασχολούμενους επαγγελματίες και βιοτέχνες. Η μάχη των τοπικών εκλογών μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την λαική αντεπίθεση, καταδικάζοντας τα ψηφοδέλτια (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. – ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΛΑ.Ο.Σ. – ¨Ανεξάρτητους¨) ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε..

«Λαϊκή Συσπείρωση»

Πάτρα  04 / 08 / 2010