Το θέμα της απόλυσης των εργαζόμενων με προγράμματα stage έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δ.Α.Σ. “Πάτρα Μπροστά”

ΠΡΟΣ ΤΗΝ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σας παρακαλεί να φέρετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: «της απόλυσης των εργαζόμενων με προγράμματα stage».

Στο όνομα της αξιοκρατίας και με τη γνωστή μέθοδο του διαίρει και βασίλευε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρεί στην απόλυση δεκάδων χιλιάδων νέων εργαζόμενων που για χρόνια τους υπερεκμεταλλεύτηκαν με προγράμματα stage.

Αποτελεί πρόκληση οι ένοχοι για τις Μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις που τις συνεχίζουν με άλλο όνομα στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να καθυβρίζουν, να παρομοιάζουν «ως πορτοφολάδες» και να τιμωρούν τα θύματα της πολιτικής τους.

Οι παρατάξεις μας επί πολλά χρόνια αγωνίζονται με συνέπεια μέσα και έξω από τα συμβούλια άσχετα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση και στην Νομαρχιακή και Δημοτική αρχή για να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.

Κατήγγειλαν, καταδίκασαν και καταψήφισαν κάθε πρόσληψη αυτής της μορφής στον Δήμο και την Νομαρχία.

Πάλεψαν και κατάφεραν μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στην πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσουν σταθερή εργασία εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Δήμο της Πάτρας.

Σήμερα στο Δήμο της Πάτρας εργάζονται σε καθεστώς «γαλέρας» 50 εργαζόμενοι σε stage και δεκάδες ακόμη με μερική απασχόληση, με συμβάσεις δίμηνες, και ορισμένου χρόνου, όπως και οι 37 μουσικοί της μπάντας.

Υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και την ανεργία είναι μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Βαριές ευθύνες έχουν οι πλειοψηφίες τους στην Νομαρχιακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που προώθησαν και υλοποίησαν τον εργασιακό μεσαίωνα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις και προγράμματα μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα απομονώνοντας την εργατική αριστοκρατία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και εργατικού κέντρου που πρωτοστάτησαν στα προγράμματα και τώρα συνηγορούν στις απολύσεις να παλέψουν για την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία

«ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Πάτρα 03/11/09

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.