Το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δ.Α.Σ. “Πάτρα Μπροστά”

Προς

Την Πρόεδρο του Δημοτικού

Συμβουλίου Πατρών

Η Δ.Α.Σ. «Πάτρα Μπροστά» σας παρακαλεί να φέρεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ¨Μέτρα για το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.¨.

Το σαρωτικό κύμα ιδιωτικοποιήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την προηγούμενη Τετάρτη, έρχεται να ολοκληρώσει έναν κύκλο εγκληματικών πολιτικών επιλογών εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Τις ιδιωτικοποιήσεις της ξεκίνησε το 1990 η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την ανεπιτυχή πρώτη προσπάθεια να παραδώσει τον Ο.Τ.Ε. σε ιαπωνικά κεφάλαια. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που το 1993 «δεσμευόταν» ότι αν κέρδιζε τις εκλογές θα διατηρούσε τον Ο.Τ.Ε. στο Δημόσιο και θα αποτελούσε «μια χρυσή μετοχή» που θα άνηκε εξ ολοκλήρου στο κράτος, μετά τις εκλογές που κέρδισε, ήταν εκείνο που τελικά ξεπούλησε το 67% του Ο.Τ.Ε…Από τότε η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων συνεχίσθηκε τόσο από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. όσο και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, προερχόμενοι από την ίδια πολιτική μήτρα, γαλουχημένοι στη πολιτική εξαπάτηση, επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους στην πιο άθλια εκδοχή, ξεπουλούν ότι απέμεινε από την Δημόσια περιουσία.

Στο σφυρί βγαίνουν: ο Ο.Τ.Ε., η Δ.Ε.Η., η Δ.Ε.Π.Α., το αεροδρόμιο των Σπάτων και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι (ΕΓΝΑΤΙΑ), το μετρό, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, η τεράστια ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, ύψους εκατοντάδων δις. ευρώ, την οποία διαχειρίζονται η… αμαρτωλή ΚΕΔ, η ΕΤΑ και η «Ολυμπιακά Ακίνητα».

Ξεπουλούν οτιδήποτε συνθέτει αυτό που αποκαλούμε «Ελλάδα», τα πάντα τεμαχίζονται και εκχωρούνται.

Ό,τι έχτισαν, ό,τι δημιούργησαν, ό,τι προστάτεψαν και ό,τι μας κληροδότησαν γενιές και γενιές εργαζομένων τα χαρίζουν σ’αυτούς που κατέχουν τον πλούτο, στους ντόπιους και ξένους δανειστές-τοκογλύφους!

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από γενικός ξεσηκωμός ενάντια στο ξεπούλημα. Η απάντηση στη λεηλασία των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών δικαιωμάτων είναι η λαϊκή αντεπίθεση. Η οικοδόμηση ενός εργατικού-λαϊκού μετώπου που θα σαρώσει το κεφάλαιο, τα κόμματά του και όλα τα υποχείριά τους.

Όλοι στους δρόμους, με συλλαλητήρια, απεργίες και κινητοποιήσεις διεκδίκησης, ώστε ο σφετερισμένος από τους κηφήνες ιδρώτας των εργαζομένων, να επιστρέψει σε αυτούς με τη μορφή του κοινωνικού πλούτου υπό εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

Ο λαός με την δύναμη του δίκιου του, θα διεκδικήσει και δημοκρατικά θα κατοχυρώσει τη λαϊκή οικονομία στο πλαίσιο μιας αυθεντικά λαϊκής εξουσίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δύο δρόμους να επιλέξει, να συνταχθεί με το λαϊκό κίνημα και να μην επιτρέψει την παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε μια χούφτα μονοπώλια ή να συνταχθεί με τα μονοπώλια ενάντια στα συμφέροντα του πατραϊκού λαού.

Δ.Α.Σ.

«Πάτρα Μπροστά»

Πάτρα 08/06/2010

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.