Η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση της ΝΔ φορτώνουν την λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Σταδίου στους πατρινούς

Η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση της ΝΔ σε πλήρη πολιτική ταύτιση επιδιώκουν η λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Εθνικού σταδίου να δοθεί στην «τοπική κοινωνία» με οικονομική επιβάρυνση για μια ακόμη φορά του πατραϊκού λαού.

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι χτισμένο σε δημόσιο χώρο, χτίστηκε με τα λεφτά του ελληνικού – πατραϊκού λαού.

Υποχρέωση του κράτους είναι να το λειτουργήσει αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την συντήρηση και χρηματοδότησή του.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ επί τρία χρόνια το κρατά κλειστό για τον Πατραϊκό λαό, πληρώνει 17 άτομα για να φυλάνε το κλειστό στάδιο. Επιθυμεί να το παραχωρήσει σε «επενδυτές», την «τοπική κοινωνία», αρκεί να μην έχει την ευθύνη λειτουργίας, να μην πληρώσει. Η αυτονόητη διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της άθλησης δεν είναι εφικτή, γιατί ο κρατικός προϋπολογισμός πρέπει να ικανοποιήσει την φοροαπαλλαγή της πλουτοκρατίας, να δώσει το 60% των χρημάτων στις «επενδύσεις» τους μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν δεν είχε συμπαραστάτη το ΠΑΣΟΚ. Οι δύο πρώην υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ κ. κ. Κουράκης και Φούρας σπεύδουν να απαλλάξουν την Κυβέρνηση από τις ευθύνες της. Αναλαμβάνοντας την διαχείριση παραγνωρίζουν το κόστος, που αυτό θα έχει στους πατρινούς. Κόστος όχι μόνο οικονομικό. Θα μπουν οι βάσεις για απαλλαγή του κράτους από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Ο λαός θα πληρώνει και θα ξαναπληρώνει το σύνολο των υπηρεσιών που δικαιούται.

Η μεγάλη διαφορά, που έχουν είναι να αυξηθεί ο χρόνος κάλυψης των εξόδων από τρία σε πέντε χρόνια! Και εδώ αποδεικνύεται, πόσο σημαντικές είναι οι πολιτικές τους διαφορές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Λύση υπάρχει. Η αθλητική κοινότητα, ο πατραϊκός λαός, έχουν τη δύναμη και το συμφέρον να επιβάλουν με συντονισμένο αγώνα στη Δημοτική Αρχή και στην Κυβέρνηση την μόνη σωστή θέση. Να ανοίξει τώρα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Την λειτουργία, συντήρηση, χρηματοδότηση να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κράτος. Στην διοίκηση του Σταδίου να συμμετέχουν ο Δήμος, οι αθλητικοί σύλλογοι και οι αθλητές για την οργάνωση της διαχείρισής του. Λεφτά υπάρχουν. Ο λαός φορολογείται άγρια με άμεσους και έμμεσους φόρους. Η πλουτοκρατία από την άλλη μεριά θησαυρίζει χάρη στα προνόμια, που έχει εξασφαλίσει από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Καμιά παραίτηση απ’ αυτό, που δικαιούται η νεολαία.